Isfiske på Benna januar 2012

Årets første isfisketur gikk til Benna 22. januar 2012. Det var kjempeflott vær, og gradestokken viste -2 - men det var iskald vind. Vi dro hjem med 8 fine røyer som vi to spiste opp til middag.


Isen var ca 40 cm og det er trygg is. Benna er et stort og dypt vann med mange strømmer 22.01.12 var ikke isen trygg på den største delen av benna. Vi fisket på det som blir kalt litjbenna.

Venter på at Røya skal finne det for godt å biteMaggot og blink er godsaker hvis røya er på hugget.

Vi fikk besøk av en Drever som hadde stukket av fra matmor, rømlingen var tydelig glad for å være fri, men ikke så artig da den begynte å pisse på alt den så.


Siste Åse Lill ventet var en halvkåt hund som snusa, pissa, og løp rundt oss.Bitende kald vind den dagen, godt å dekke for ansiktet da.

Nesten så en kan få påskefølelsen i slikt godt vær. Sola skinner men på denne tiden av året blir det ikke så mye varme å få av den.

Her var så langt vi kunne gå, isen bak meg her på storbenna er ikke helt trygg enda. .


Åse Lill venter på at røya skal rykke til i pilkestikka. 

Her fikk Åse Lll dagens første fisk. fikk noen fine i nærheten av denne plassen i fjor vinter også.Ikke alle røyene er så veldig store, men utrolig artig når det begynner å bite.Dagen størst fisk.

Dette er fin fin steikefisk, nydelig surret i panna med rømme.Åse Lill med dagens minste fisk ( ansjos )


 
Hjemme på kjøkkenbenken. Fisken ble stekt til middag og var så fersk at den nesten vridde seg ut av stekepannen. 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits