Fisketur i Nidelva mellom fossene

I dag gikk turen til Nidelva. Det var årets første tur med stang etter ørreten. Vi fisket litt mellom fossene som ligger mellom Skjetnemarka og nedre Leirfoss. På våren kan det være godt fiske der og det som har vist seg å fange mest fisk er mark og søkke. Senere i sesongen når det blir mere insekt blir fisken mere selektiv og vanskeligere å ta. Da kan det ofte være bra å prøve flue. Det er fritt fiske mellom fossene så fiskekort er ikke nødvendig. Det er også et fint alternativ for de som ikke har bil til å fiske der da det er så sentrumsnært at både sykkel og buss er et alternativ. Beste adkomst til denne plassen er fra nedre Leirfoss og videre innover Mellomfossvegen. Elva er for det meste stilleflytende bortsett fra helt øverst ved demningen, der er det en god del strøm. Det taes hvert år fin fisk der og enkelte ganger blir det tatt ørret på flere kilo.


Kart over Nidelva langs Mellomfossvegen. Øvre Leirfoss ser dere helt til høyre på kartet. 

Det lå ennå litt snø langs elvekanten.


Her er en fin plass for å fiske med mark og søkke. Åse Lill har troen på det.


Avslappende å sitte sånn ca midt i byen å slappe av. Kaffe og kjeks og bare fuglekvitter.

 
Nyter vårsolen mens vi venter på at fisken skal bite.


Om våren kan man se store mengder med froskeegg og frosk her. Artig for de små.


Hestehoven er et sikkert vårtegn.Øvre Leirfoss.
Åse Lill fisker med spinner, her er endel store steiner og mark og søkke engner seg dårlig på denne plassen.


På andre siden her av elven kan en få oppleve beveren. Den er mest aktiv tidlig morgen, kveld og natt. Det er flere beverhytter i området. Det er også et rikt fugleliv langs elva. Det mest vanlige er stokkand, kvinand, laksand, siland og hegre kan en ofte se mens den står helt urørlig å venter på en fisk skal svømme forbi.


Kan også nevne at det på denne plassen som egentlig er en lunge midt i byen har jeg opplevd å se både rådyr, rev, oter og mink. De siste årene har minken blitt mindre vanlig og det er oter som har tatt over for den.
Må slappe av litt når en er på tur også :)
Det ble ingen ørret på oss på denne turen men det var en fin tur i vårsolen. Det var også noen som hadde hengt opp flere hjerter med jevne mellomrom i trærne langs Mellomfossveien, koselig.

2 kommentarer

Pål

07.07.2013 kl.23:14

Hei.

Flott side dere har :)

Er det fortsatt slikt at det er fritak for fiskekort mellom disse fossene?

LillogJohnny

08.07.2013 kl.00:19

Pål: Det stemmer det ja :)

Skriv en ny kommentar

hits