Ørretfiske i Nidelva 5. mai 2012

Det ble en ny tur til Nidelva i dag for å prøve ørreten. Johnny og Kristian tok turen mellom fossene i Nidelva. Det var en tur som varte ca 3 timer. Det ble fisket mest med mark og søkke, sluk og spinner ble også prøvd uten særlig godt resultat. Det var en tur med veldig godt bett, marken lå aldrig lenge på elvebunnen før ørreten begynte å dra i den. Fisket med mark og søkke er et passivt fiske der den sosiale faktoren er stor hvis en er flere sammen. Koselig og avslappende å sitte med kaffekoppen og matpakken. Bruker bjeller på stengene og det er alltid spennende når bjellene ringer og ørreten røsker tak i stanga. Det er nå som det pleier å være mellom fossene, lite fiskere å se, egentlig rart når en tenker på hvor bynært dette er og adkomsten til elva er enkel. 

Det ble 14 ørret på denne turen, de største var 300 gr og det er ypperlig fisk å hive i panna. Kvaliteten på fisken er også veldig bra. Av 14 fisker var det kun en som ikke var rød i kjøttet.

Stengene er satt ut og og da er det bare å vente ........

Kristian prøver den nye stanga si mellom fossene.

Ørretfiske med mark og søkke i Nidelva.

Det blir mange gode middager av denne fangsten. Stekt ørret med rømme og sjalottløk er nammis da :)

Kristian måtte også prøve noen kast med spinneren, det var ikke det ørreten ville ha i dag da, men en kan aldrig vite.

Stang påmontert fiskebjelle, artig lyd å høre når en sitter og venter på napp.

Synes ørreten i Nidelva er spesielt fin da, men gjennomsnitsveka har godt betraktelig ned fra den tiden jeg var guttungen og tilbrakte mye tid langs denne elva.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits