Laksestarten 2012 i Bjøra

Pinsehelgen 25. - 27. 2012 dro vi opp til Bjøra Camping for å kose oss og fiske laks. Bjøra Camping ligger ca. 22 mil fra Trondheim. Den beste veien dit er å kjøre over Snåsa og til Grong, og så videre et lite stykke ned mot Overhalla. Johnny synes det alltid er koselig å komme tilbake til denne plassen en tur hvert år i mai, for Åse Lill ble det hennes første tur dit. Campingen drives av Halldis Blengsli som bestandig tar seg tid til en god prat om fiske, vannstand og forholdene i elva. Det er fine og koselige hytter på campingen som kan leies for en rimelig penge, fiskekortene er heller ikke så dyre. I resepsjonen kan du blant annet få kjøpt aviser, is og fiskekort. Bjøra Camping har også bevilgning for salg av øl og vin. Valdet som en kan fiske på heter Himo/Rodum og er 4 km langt med fiske fra begge sider. Det er også mulig å leie båt for fiske i den nederste sonen av valdet. Valdet er forøvrig det første valdet i Bjøra hvor laksen kommer når den kommer fra Namsen. Hvert år blir det tatt mange fine lakser på dette valdet, men starten i år har vært litt dårlig, det er sett en del fisk i elva men den har ikke vært så ivrig på å ta. Dette kan skyldes kaldt smeltevann på ca. 5 grader. Vi vil takke Halldis for et flott opphold på campingen og ønsker henne lykke til videre i sesongen.

Åse Lill utenfor resepsjonen på Bjøra Camping.


Johnny på vei inn i resepsjonen for å kjøpe fiskekort og hente nøkkelen til hytta.


Campingplassen ligger et steinkast fra Bjøra i idylliske omgivelser. Dette er plassen for den som vil slappe av i vakker natur.


Hyttene er velutstyrt med alt du trenger for et flott opphold, det er både kjøleskap og kokemuligheter. Hyttene har også gode og romslige senger som er herlige å finne etter en lang økt i elva.

 Bildet tatt fra altanen på hytta vi leide.

 
Åse Lill utenfor hytte nr. 5 hvor vi bodde.


Stengene er tatt frem og klargjøringen for en tur i elva er godt i gang.


Et lite utvalg av noe som kanskje kunne friste Bjøralaksen til hugg.


Alltid artig å komme i gang med sesongen, flere stenger er ordnet klare til fiske, både med mark og sluk.


Lavvoen som ligger rett ved elvebredden til Bjøra.

Her har vi tatt turen ned til Bruhølen. Bruhølen ligger ca. 100 meter fra campingen og er en flott høl å fiske med mark i. Det blir hvert år tatt mange flotte lakser her. Det var her Johnny tok sin første og eneste Bjøralaks hittil. Det var i 2008, en nygått Bjøralaks på 12,5 kilo.

 
Åse Lill fisker i Bruhølen med sluk, vi fikk se både bever og mink mens vi fisket her. Beveren er tallrik i Bjøravassdraget og lett å få øye på.


Fiske med mark og søkke på grunnene nedefor Bruhølen.
Spekemat, potetsalat og mors flatbrød er god kost etter en økt med fiske.


Vi satte ut pinner i elva for å følge med på vannstanden, det var godt med vann i elva etter flere dager med varme og snøsmeltning.

Her er en ny og flott plass på valdet som er ryddet for skog og gjort klart til fiske. Denne plassen ble akkurat ferdig til sesongstart 15.mai. Plassen ligger nedenfor jernbanebrua på den andre siden av campingplassen.

 
Vi hadde flott vær hele pinsehelgen, med sol fra skyfri himmel.

 Her er et bilde fra den nye fiskelassen som er ryddet, bak i bildet ser man jernbanebrua som går over Bjøra.

 
Vi ble værende en god stund på denne plassen, her oppe er det ikke mange påvirkninger av støy fra biler eller andre ting. Her er det stille, hører bare fuglekvitring. Det er store muligheter for å iakta beveren mens den svømmer i elva.

 Elva begynte å stige og kom ganske langt innover land. Her står en hvitveis under vann.

 
Det er veldig mange elvemuslinger i Bjøra, enkelte plasser er det store grupper av de. På denne plassen fikk Åse Lill hele 10 stykker. Elvemuslingen ligger i strømmen og klapper fort igjen hvis det kommer en sluk over den. Det finnes også perler i muslinger fra Bjøra, men muslingene er fredet og derfor blir de satt tilbake igjen.


Dette er jernbanelinja som går over Bjøra. Arbeidet ved denne banen ble startet i 1922 og åpnet 1. november 1933. Banen går fra Namsos til Grong. Persontrafikken på denne banen ble nedlagt i 1978. Det er mulighet til å leie dresin på strekningen Namsos til Skage.
Bilde tatt fra jernbanebrua. Man kan ikke si noe annet enn at det er flott her!
Vi fant denne bekken inne i skogen, virker kanskje som om det kommer fra jernholdig jord? Det ble uansett et stilig bilde.


Her er vi kommet opp til Bamsehølen, en dyp og fin høl med muligheter for stor laks.

 Elva var stor da vi kom. Veien opp til denne gapahuken var oversvømt slik at vi måtte gå litt inn skogen for å komme frem.

 
Åse Lill prøver lykken i Bamsehølen med sine nye vadere.
Til høyre i dette bildet er det en vei som går videre opp til neste gapahuk. Vi hadde tenkt oss opp dit for å prøve, men det ble for mye vann. Gapahuken der oppe heter Jhonny's Lodge, oppkalt etter en som var trofast fisker på denne plassen i mange år.


Markfiske i Bamsehølen.


Det ble også pinsebål og grilling av pølser i det flotte været vi hadde.

Det er satt opp vimpler hvor starten av hver fiskeplass/høl starter.

Vi fisket til langt på natt og tok dette bildet oppe på jernbanebrua. Det ble tatt 1 laks i Bjøra denne helgen, den veide 6,5 kilo. Det ble dessverre ingen Bjøralaks på oss denne gangen, men NESTE gang :)

Link til Bjøra Camping: http://www.bjora.no/index.htm

Link til Laksebørsen for Namsenvassdraget: http://www.flyshop.no/cust/Namsen/

 

bjøra camping laksefiske bruhølen jernbanehølen bamsehølen

3 kommentarer

esten

28.05.2012 kl.13:10

Hei!

fin reportasje fra Bjøra dette.Med mye info som mange kan dra nytte av.Moro å følge bloggen deres og se hva dere bedriver på fiskefronten .

P.S. Stikk innom når dere passerer Snåsa i fremtiden,davel :-)

LillogJohnny

28.05.2012 kl.13:19

esten: Hei. Vi snakka om deg da vi kjørte forbi Snåsavannet, vært artig å stukket inno en tur for å hilse på :)

William Rydland

28.05.2012 kl.22:38

Hei! Hvor mye skal du ha for abu tormentor wobbleren du har med rosa buk?

Skriv en ny kommentar

hits