Minkfangst i Gaulas sidevassdrag, oktober 2012

Minkfangst er spennende og jakten på denne rakkeren som ble importert til landet i 1927 pga pelsdyrhold er spennende og nødvendig . All mink i Norge er rømt farmmink, den er nå utbredt i store deler av landet. Ute ved kysten forsyner den seg grovt av sjøfugl og egg, Den er også godt utbredt i i elver og vassdrag hvor den lever av yngel, fisk og fugl. Fangst på villmink er noe jeg har holdt på med i mange år og interessen har langt fra falmet. Nå er det ikke slik lengre at man er nødt til å livnere seg av fangst, men før i tiden var det en god inntekt som mange var avhengige av. Enkelte kommuner har også skuddpremie på villmink. 


På leting etter en plass for å sette ut fella.


Fant en fin plass inntil et brokar, dette er lure plasser for å sette ut feller. Minken ferdes ofte rundt slike plasser. Ofte er det store steiner og hull der minken kan finne gjemmeplasser.


Her er en syningfelle for mink, dette er en selektiv felle som fanger bare mink. Hunder og katter lever ikke farlig i nærheten av disse fellene. I återommet på fellen legges det fisk. I dette tilfellet ble det brukt ørret. Fella har et plastrør som minken må forsere, og etter det en skyveplate som utløser slagmekanismen. Fella har en utrolig hard slagkraft og det er sjelden at det oppleves feilslag på disse fellene.


Plassen er valgt og da er det å få spent den opp og kamuflert den.


Ikke mye som kan minne om en minkfelle her, fella er steinet ned og bare inngangen til fella vises (midt i bildet ).


Ny felle gjøres klar til fangst.


Kanskje dette er en fin plass for minkfangst? 
Etter å ha fått grunneiers tillatelse, ble det satt ut felle i Krogstadvaldet i Gaula.


En strategisk fin plass hvor minken bare MÅ gå forbi.


Godt gjemt minkfelle.

Her er en fin og bra blogg hvor dere finner masse god informasjon om mink:

http://villmarksbloggen.blogg.no/1350484151_mink.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits