Mårfellene klargjøres til fangststart 01.11.12

Da er tiden inne for å begynne med forberedelsene til mårfangsten. Det ble satt ut 3 stk feller i dag på forskellige plasser hvor vi tror måren ferdes. Fellene er satt ut men ennå ikke gjort klar til fangst da måren ikke er lovlig vilt for 01.11. Det skal flere feller ut etterhvert, en ypperlig hobby som man kan kombinere med både mosjon og litt spenning. Det er også montert et vilkamera ved en av fellene. Det blir spennende å se om kameraet tar bilder av mår ved fella.


Den ene fella skal friste med bacon og honnig.


Det er mye rart en kan bruke som åte i fellene. Måren er en skikkelig søtmons som foretrekker både honning, fiken og ellers alt annet som er søtt. Det kan også kombineres med forskjellige luktestoffer som henger ved fella og vil trekke inn mår fra store avstander. Venter på noe luktestoff ennå så i dag brukte vi bacon, honning, meisboller dynket i honnig og godterispray. Tynne strømpebukser for damer er også viktig, fint å legge honning i og andre godbiter.


Her gjøres en Haugen mårfelle klar.


Haugenfelle med bacon dynket i honning. Åtet stripses fast på åtekroken.


Haugenfella hengt opp med meisbolle dynket i honning under. Det som skal bli spennende med denne plassen er at et viltkamera er hengt opp og fanger alle bevegelser ved fella. Kameraet er nylig kjøpt og det tar flotte bilder både natt og dag.


Her er en Aasbøfelle satt opp. Dette er en felle som for mange er holdt til å være den beste. Fellen produseres ikke lengre, men det er snakk om at produksjonen skal starte igjen.


Det var veldig mange hull i bakken der den ene felle ble satt opp, et eller annet dyr hadde tydeligvis jobbet hardt i dette området.


Aasbøfelle gjort klar og kamuflert. Denne fella står i en trang bekkedal og terrenget rundt tilsier at det kan være en lur plass for mårfangst.


Dagens siste felle på plass, nå er det bare å mate ved fellene og håpe på at måren viser interesse før fangsten starter 1. november.


Her hadde et større dyr laget seg et hi.


Alle fellene kamufleres god. Fellene skal være usynlige for alle andre enn de som driver fangst med de. 


Inne i skogen fant vi en felle med fall-lem. Den har kanskje vært brukt til levendefangst av rev?
6 kommentarer

villmarksbloggen

17.10.2012 kl.23:49

Hei. Aasbø fella er i produksjon, den får man kjøpt hos Langvind.no tror jeg det heter :) Morro og se at det er flere fangtmenn/kvinner her :-) Blir spennende og følge dere igjennom fangst sesongen.

LillogJohnny

18.10.2012 kl.07:11

villmarksbloggen: Det viste jeg ikke, da må vi kanskje få tak i noen flere av de. Har ikke all verdens erfaring med mårfangst men det skal bli spennende å se om vi klarer å fange noen. Det er spennende og mye informasjon på bloggen din, den likte vi :)

villmarksbloggen

18.10.2012 kl.11:02

Men da det kommer til feller vil jeg egentlig anbefale Syningfella eller Belisle 120SX som du setter i fellehus. Får du fatt i Trapper 90 så er dette min favoritt. Har også en tegning over en felle du lett kan lage selv, denne heter Kirunafella. Denne fanger utrolig bra.

LillogJohnny

18.10.2012 kl.12:04

villmarksbloggen: Takk, dette er noe jeg skal tenke på. Du har kanskje målene på fellehuset til belislefella også du? er også interesert i tegninger av kirunafella, på forhånd takk :)

Anders

23.01.2013 kl.22:02

Hei.

Er ivrig på mårfangst selv og synes det var moro å oppdage denne bloggen.

Ikke for å legge meg borti hva andre driver med, men vil komme med en generell oppfordring til alle fangstmenn om å passe på minstehøyden for plassering av mår feller over bakke nivå. Er også hundeeier og driver jakt i skogen med hund, og merker en viss engstelse da flere og flere plasserer ut feller rundt omkring, da en nysgjerrig hundenese lett skamferes betraktelig ved plassering av felle under 180 cm over snø eller barmark. ( Dette bla. beskrives i lovdata, viltloven som man er pliktig til å sette seg inn i. )

Fortsatt god fangst!

LillogJohnny

24.01.2013 kl.08:50

Anders: I Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst, § 32. Utplassering av fangstredskaper, står det 1,5 meter. Vi hadde noen feller som kanskje var i grenseland, men dette er ordnet opp i nå. Men takk for påminnelsen :)

Skriv en ny kommentar

hits