Et vakkert stykke Norge

I dag, 24. oktober 2012, dro vi ut en tur for å sjekke mårfellene og evt. fylle på med søtsaker. I 3 av fellene hadde det mest sannsynlig vært en mår og stukket av med både svor, meiseboller og strømpebukser med honning! Nå er det bare en ukes tid til man kan spenne opp fellene, det blir spennende. Vi har også satt opp et par mårfeller til i et annet terreng etter å ha fått tillatelse fra grunneier. Det virker som en fin plass for mårfangst i og med at det er mye gammel skog der, samt fine og naturlige overganger som måren kan trekke på. Vi byttet også brikke på viltkameraet. Vi gledet oss veldig til å komme hjem for å se bilder av måren som hadde stukket av med svorbiten som var stripset fast i fella. Men vi ble veldig skuffet, da brikken var tom... NESTE gang skal vi huske å slå viltkameraet PÅ! Tok litt bilder mens vi var ute - naturen er flott på denne turen av året. Vi fikk også litt snø på turen.
Vi fant denne gamle mårfellen på turen. Dette er en strupefelle som er forbudt å bruke til fangst i dag. Fellene ble hengende da den ikke var spent opp, men vurderer å fjerne den hvis den rigges for fangst.


Denne bekkedalen med gammel skog må vel være et ypperlig sted for å henge opp en mårfelle vel?
En syningfelle gjøres klar med fiken, honning og banos.
Her er fellen ferdig oppsatt, vanskelig å legge merke til den om du ikke vet om den. Honning er smurt på trærne rundt omkring og fiken er lagt ut for innlokking. 


Her gjøres en Aasbøfelle klar, bruker også fiken, honning og banos her.


Her ser vi endelig snøen vi har ventet på komme dalende ned fra himmelen! Da blir det spennende etter hvert å se etter spor i terrenget.


Her hang en strømpe med honning fast inne i fella, den var forsvunnet. Det samme var meisbollen som var dynket i honning som hang ved siden av fellen.
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits