Mår i fellene i dag

I dag, 7. november 2012, dro vi ut i skogen for å sjekke mårfellene. Det ble en spennende dag med fin fangst og flott vær der vi ruslet i nysnøen som falt i natt. Vi har feller spredt utover et ganske stort område, og det var artig å se at det ble mår i begge terrengene. Det var også en del spor å se, så er man heldig kan det bli flere mår på neste fellerunde. Vil også rette en stor takk til Jan Rune og Villmarksbloggen, bloggen til Jan Rune er en flott blogg hvor en kan finne mange tips om feller og fangst. Du finner bloggen hans her: http://villmarksbloggen.blogg.no/

Det var også spennende med pakke fra Jakt og Fangstbua på Steinkjer, Vi ble anbefalt å prøve Conibearfeller satt i plastkasser. Etter liitt frem og tilbake og med god hjelp fra Jan Rune, ble det rigget noen kasser. Allerede etter en uke satt den første måren i en av disse fellene. Det var en flott hannmår på 1.4 kg. Fella var satt ganske høyt, og åtet var honning og fiken.

Åse Lill tar seg en kaffepause i gammelskogen.

Her er den første måren i dag. Den ble tatt i en Aasbøfellle, denne fella ble godt innforet lenge før fangsten startet.
Åse Lilll med mårtispa som veide litt i overkant av en kilo. Åse Lill har lenge hatt en god fornemmelse for denne plassen, og sa at her tar vi den første: Bingo!!! :)


Her gjøres en ny felle klar, Conibear satt i plastkasse. Her ble det også smurt litt luktestoff på fella og trærne rundt.
Stor stas da vi fant denne måren i conibearfella, måren hadde fått et perfekt nakkeslag!


Conibearfelle satt i plastkasse. Etter at denne fella ble satt opp ble det stukket en tom honningboks under noen røtter, denne hadde måren fått tak i og tatt med seg. Vi fant boksen 20 meter fra fella.


Her har vi en aasbøfelle hengende. I denne fella hadde en nøtteskrike endt sine dager. Måren hadde vært å forsynt seg, kun hodet til nøtteskrika hang igjen. Fella ble spent på nytt og det skal bli spennende å se om måren kommer tilbake.
Fangsten i dag, en mårtispe og en hanne. Begge mårene ble tatt på fiken og honning. Tispa veide en kilo og hannen 1,4 kilo.Godt å være ute i skogen, her får vi både god mosjon og kan gjøre en liten innsats i bekjempelsen av predatorer. 

2 kommentarer

villmarksbloggen

07.11.2012 kl.15:42

Flott! Dette er bra må jeg si. Plastkassen fungerte ser jeg :) Jeg skal ut i morgen og sjekke mine feller blir spennende.

Nils

19.11.2012 kl.21:20

Hej!

Vi håller på att starta ett bloggnätverk inom friluftsliv. Följ oss gärna på http://www.facebook.com/outdrr så kanske ni vill blogga hos oss framöver!

/Nils

Skriv en ny kommentar

hits