Laks tatt på spinner

I dag, mandag 1. juli 2013, dro Åse Lill, Sigve og Johnny en tur i elva. Vi fisket på et av Støren JFF sine vald (Vold Vald). Vi startet fiske med mark og fortsatte med slukfiske. Det var endel fisk å se i elva så spenningen var stor om vi skulle klare å lure en laks til å hugge. Johnny byttet til spinner, en stor, blank og gul Mepps. Det tok ikke mange kastene før laksen satt. Laksen var 95 cm lang og veide 8,6 kg. Regelverket for fiske etter laks i Gaulavassdraget sier at fra 01.07 og frem til sessongslutt 31.08 skal all hunnfisk settes tilbake i elva såfremt at den ikke er for skadet og mest sannsynlig vil dø av blødninger/skader.
Ser litt  andaktig ut her, men så lenge det er en laks i hendene går det greit. På dette bildet kan en se at kroken i underkjeven er fremtredende. Det er et tydelig tegn på at dette er en hannlaks. Dette vil utover sesongen og jo nærmere gyting laksen nærmer seg, bli bare mer og mer fremtredende.


Med den høye temperaturen i dag over 23 varmegrader, fikk laksen ligge i elva mens Åse Lill og Sigve fortsatte å fiske.


Sigve er ivrig på å fiske med fluestanga si, denne stanga vant han på Røros sist vinter. Det var premien på isfiskekonkuransen på Haugatjønna.


Sigve iferd med å legge flua ut i strømmen.
Åse Lill fisket med mark og sluk, flere ganger hoppet laksene rett utenfor der hun sto og fisket. Spennende når en kan se laksen bare noen meter fra der man står.

4 kommentarer

roger sandberg

01.07.2013 kl.18:37

Kjæmpefin side dere har. Har du tatt all de laksene der eller er det en av samme :-) Grattulerer med fangst til alle dere 3

LillogJohnny

01.07.2013 kl.21:00

Har fått 4 lakser ja. Bare Sigve som ikke har fått. Men regner med det blir en på han også, han er ihvertfall ivrig fisker den gutten :)

LillogJohnny

01.07.2013 kl.23:03

roger sandberg: Altså, på det siste innlegget er det fire bilder av en og samme laks! :)

LillogJohnny

01.07.2013 kl.23:15

LillogJohnny: Det stemmer det ja Roger :)

Skriv en ny kommentar

hits