Fangstsesongen for mår er i gang

Da har fangstsesongen for mår startet. Måren er jaktbar i tidsrommet 01.11- 15.03. Dette er den andre sesongen vi har feller ute på Støren og omegn. Etter at Johnny ble syk måtte det til med nye alternative områder, vi må tenke annerledes enn i fjor og samtidig satse på noen gode dager. Vi har satt ut 6 feller og de ble sjekket i dag. Nå står det 3 syningfeller og 3 Aasbøfeller ute. Det var ingen tegn til mår i dag, men det kan fort endre seg. Vi har nå gjort det vi gjorde i fjor pluss vi har snappet opp noen lure triks : ) Vi kommer til å sette ut flere feller etter hvert, sesongen er lang og pelsen på måren blir jo bare finere jo mer det går mot vinter. Tror nok måren har nok mat å finne nå som det er snøfritt og mildt, kanskje litt enklere å fakke rakkeren når snøen har lagt seg.


Johnny gjør klar en Aasbøfelle.


Vi gjør som i fjor, satser på å lokke måren med fiken og honning.


Syningfelle kamuflert med granbar. En nøtteskrike-vinge er hengt opp for å gjøre måren nysgjerrig.


En godt kamuflert Aasbøfelle like ved en bekk. Så får vi håpe måren følger bekken og blir fristet av den søte honninglukten fra fellen og trestammen.


Her er det satt en Syningfelle, vingen av en nøtteskrike er godt innsmurt med honning.


Fin mårskog dette! Da er det bare å krysse fingrene og satse på at det blir mange mårer i fellene denne sesongen :)

 

2 kommentarer

Anders

15.12.2013 kl.20:20

Ble det noe fangst?

LillogJohnny

23.12.2013 kl.12:42

Anders: Hei. Det har ikke blitt noe i fellene enda, men vi håper på fangst nå på nyåret. Vært veldig mildt og lite snø. Virker som om måren har nok av mus og andre gnagere.

Skriv en ny kommentar

hits