3 vann på 2 dager

I går og i dag har vi vært ganske aktive på isen. Vi har fisket på tilsammen 3 vann på disse 2 dagene. Det ble fisk på 2 av vannene, den ene fisken er det vi kaller ufisk mens den andre var ei fin røye. Dagen i går, 11. februar 2014, var en strålende dag på isen. Temeraturen var høy og sola skinte så den varmet godt på kroppen. Da vi dro hjem stod det +13 grader i bilen som stod i solen! 


Værmessig har vi hatt helt nydelige dager på isen. Her får vi med oss den fine soloppgangen.
Stålis på dette vannet også, samme som de andre vannene vi har fisket på i vinter.


Åse Lill fikk den første fisken og lurte litt på hva dette var. Fisken heter lake og den veide 130 gram. Vanligvis er dette en fisk som er mest aktiv etter mørkets frembrudd. Men denne laken svelget maggotkroken midt på lyse dagen.


Sleip som en ål er den også. Laken ble avlivet ettersom den hadde slukt kroken og ffått den langt nede i svelget. Godt til kråka å få seg en matbit også. Etter vår mening er dette en ufisk, men det er mange som driver aktivt fiske etter denne, blant annet i Mjøsa. Den kan bli veldig stor, den største laken tatt i Norge veide 7 kilo. Den ble tatt i Kvesjøen i Lierne.


Dette vannet har en bestand av både ørret og røye. Røya i vannet er småfallen, men det går godt an å dra seg noen fine steikefisker når røya er i bett. Ørreten derimot kan bli veldig stor her. Det er tidligere blittatt ørret på stang her som veide 7 kilo, samt en ørret tatt på garn som veide 9 kilo.


Fisket en liten stund i sørenden av dette vannet, kikkfisket på grunt vann og kunne konstatere at det bare var småfallen røye rundt blinken. Når jeg sier små mener jeg fisk som knapt kan gape over en krok! Den smattet bare på maggoten :)


I dag ble det ei kjempefin røye som veide 620 gram. Fisken bet på maggot, har også blinkende gult lys ovenfor blinken og ei isflue agnet med maggot. Lyset bruker vi å tre rett på snøret uten å feste det. Ved litt hard og aktiv pilking vil lyset skli opp og ned på snøret.


Røya bet på mindre enn en meter under isen.


Begynner snart å bli mulighet for litt soling også når det er slikt vær.


Åse Liill kan det å kose seg på tur. Med både kakao og Kvikklunsj er det lov å koste på seg et smil :)


Vi ble da så utrolige lange når vi sto på isen med sola i ryggen :)Mens kråka fikk kose seg med lake stekte vi røye til kvelds. Det smakte godt på brødskiva det ja :)

2 kommentarer

13.02.2014 kl.22:21

har stekt lake, minner om torsk, fikk ganske store eksempel pi kvesjøen for noen år siden. mvh svein v

LillogJohnny

15.02.2014 kl.09:52

Ja det er bra med lake i Kvesjøen, store blir de også. Sjelden vi fisker i vann med lake. Røye og ørret er artigere å fiske etter. Men lake er sikkert en god matfisk, samme som mange andre fisker som ikke har utseende med seg :)

Skriv en ny kommentar

hits