Avslutning av fangstsesongen på mår 2013/2014

Fangsten på mår ble avsluttet 14 dager før fredningen 15.mars. Denne sesongen har ikke innfrid forventningen for mår i fellene. Det har vært mange turer ute for å sjekke fellene. Det som har vært spesielt i år er at det knapt har vært vinter med snø og kulde. Dette er ikke spesielt for det området vi fangster på, men har gjenspeilet seg flere plasser i landet. Vi tror noe av den dårlige fangsten skyldes at måren har hatt rikelig tilgang på mus og andre smågnagere.Vi har flere ganger under sesongen opplevd å finne både spor og avføring av mår i områdene rundt fellene uten at den har våget seg inntil fellene. Det blir spennende å fortsette fangsten neste sesong, vil tro at en kaldere og snørik vinter vil gi mere fangst.

Etter at jeg ble syk har det begrenset seg hvor vi har hatt feller og håper på bedre form neste sesong. Den ene måren vi fikk får ligge i fryseren til neste sesong. Det blir også kjøpt inn noen nye feller og lagt planer for neste sesong, mange har god erfaring med å fore fellene en stund før fangststart og det vil vi også gjøre.

Nå er det fisking som gjelder, vi har hatt mange fine turer på isen i vinter med flotte røyer og det ser ut til å fortsette da isen ennå er god. Det skal også bli fint å få båten klar etter vinteren og dra på turer med den. Vi har planlagt flere turer med båten, det blir dorgeturer til både Snåsavatnet og Gjevilvatnet på Oppdal.

Vi ønsker alle som fortsatt har feller ute en god avslutning de dagene det ennå er lov å fange mår :)

Én kommentar

Hans-Gunnar Skarstein

06.03.2014 kl.10:20

Hei! Vil dere være med i dagens utgave av Jaktradioen.no? Send en sms til min mobil 93208811 med info om hvor jeg kan ringe og hvem jeg får snakke med. Jeg vil snakke om fellefangst og blogging! OK? Jeg lager dagens program mellom kl 12 og 14 - det sendes i kveld mellom kl 19.03 og 21 på Radio Sotra - du kan høre sendingen "live" ved å streame sendingen - dette fikser dere lett fra hjemmesiden til Jaktradioen.no. Ka dokk sei?

Skriv en ny kommentar

hits