Årets første sjøfisketur

Helgen 14. - 16.mars 2014 dro Sigve og jeg til Frøya mens Åse Lill var på jobb. Vi hadde med oss noen torskegarn og skulle se om det var mulighet for litt fersk fisk.


Kristian og Sigve på vei for å trekke torskegarn, veldig skiftende vær denne dagen. Det gikk fra tett snødrev til oppholds og sol.


Her er havna i Ervika.


Ikke alle tar båtene sine opp for vinteren. Ervika er ei lun havn med høy molo rundt.


Her på vei ut, garna ble ikke satt så langt ut da det var litt usikkert hvordan været ville bli. Med Frohavet rett utenfor kan det bli mye bølger og høy sjø.


Tilbake i båthavna etter å ha drratt opp garnene.


Sigve og Kristian med fangsten. Det var en helt ok fangst og det var fin fisk.


Det var mest torsk på garnene, vi fikk også litt lyr og ca 20 flyndrer. Det var både rødspette, sandflyndre og lomre. Det var også rogn i 2 av torskene.


Det ble også en liten tur ut på lørdag. Vi kjørte til Fagerstrand som ligger på Strømøya. Det var en ruskete dag med mye vind og snø /sludd.


Er ikke så værst å være ute en tur så lenge man klær seg godt.
Sigve med tar en liten pause. Vi kikket etter rak som hadde kommet iland etter uværet.


Randi, Kristian og Sigve på tur Ved Strømøyvågen.


Natt til søndag hadde det kommet litt snø, den blir sikkert ikke liggende så lenge. Så langt ut på året som vi er nå ligger våren rett bak hjørnet.


Sigve hadde også med seg luftgeværet sitt og bak hytta skjøt han på bokser.


Vel hjemme ble fisken ordnet, det ble noen poser med torskefilet og lyrfilet som skal bli til nydelige fiskekaker. Vi saltet også på torsk. Lettsaltet torsk med flesk er bare helt nydelig mat. Nok en gang takk til Kristian og mamma for noen flotte dager på hytta. 

 

2 kommentarer

joy

23.03.2014 kl.09:15

Min mann og jeg liker også å fiske, men han er sjømann og er.mye.borte. vi har ikke vært ut med båten ennå, men når han kommer hjem i påske.. kanskje. Hvis været tillater det:)

LillogJohnny

24.03.2014 kl.14:07

Får håpe dere får til en båttur, godt å komme seg ut på sjøen etter en lang vinter. Skitt fiske
Hilsen LillogJohnny

Skriv en ny kommentar

hits