Den dagen da den store ørreten glapp

I dag, 16.mai 2014, tok vi turen ut for å fiske i noen vann. Vi fikk besøk av Kristian på formiddagen, så han ble også med på en tur med kaffe og nistepakke. Det første vannet vi fisket i var fisket tregt. Vi så et vak men ellers var det stille. Johnny står og fisker sammen Åse Lill da det plutselig skjer noe, noen få meter før sluken var ved land røsket det kraftig i stanga til Åse Lill. En ørret rundt 1,5 kg hogg tak i den 7 grams kobberfarget Tobysluken og stanga ble stående i en spent bue. Rett nedenfor der fisken bet på lå det et gammelt tre som hadde sunket til bunnen. Spenningen var stor om fisken ville bli med over dette treet og videre inn mot en grunn vik. Akkurat da ørreten hadde kommet seg over og kampen fortsatte, gjør den et kraftig utras og sluken slipper. Åse Lill ble både skjelven og skuffet da ørreten svømmer utover mot dypt vann. Men slik er det ofte, ikke alle ganger de største vil være med opp på land.


Inne på denne grunne bukten var det en fisk som var oppe og plasket i vannet, det ble mange kast på denne plassen men uten resultat.


Åse Lill bytter til spinner, viktig å prøve litt forskjellig.


Kristian og Johnny ved skogstjernet.


Her er plassen hvor Åse Lill mistet den flotte ørreten.


På vei hjem ble det også gjort noen kast i et annet vann, her er fisken mye mindre og det mangler litt før det kan kalles fin steikefisk.


Blank spinner av merket King viste seg å være en helt ok spinner i dette vannet.


Uansett om fisken ikke var så stor i dette vannet var det artig å kaste på vak å følge med på når ørreten svømte etter og bet på.


Er fin og forseggjort bro over en liten bekk.


Det er en del vann i bekkene i fjellet, men det er ikke så mye snø igjen at det vil bli den helt store vannføringen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits