Trollingfiske på Snåsavatnet

Lørdag 7. juni til mandag 9. juni 2014 dro Sigve og jeg opp til Snåsa for å fiske i Snåsavatnet. Dagen før hadde vi vært i Gaula og fisket laks, men tanken på ørretfiske i Snåsa ble så sterk at lakseutstyr ble byttet ut med ørretutstyr. Vi overnattet hos Vivian og Esten Tømmerås som driver Holum fisketurer .Esten har en godt rigget båt og fisker med planerboard på hver side av båten. Tilsammen hadde vi 11 stenger ute og alle stengene var rigget med forskjellige wobblere. Vi var utrolig heldig både med vær og fiske. Snåsavatnet viste seg frem fra sin fineste side med stille vann og sol hele dagen. Sigve på 10 år hadde store opplevelser på denne turen, han fikk æren av å dra opp 3 flotte ørreter som veide 2300, 1800 og 1000 gram. Behagelig og spennende fiske, og med kjentmann Esten er det gode muligheter for fast fisk. Anbefaler andre også til å oppleve dette på Snåsavatnet.


Sigve med ørreten på 2300 gram.


Vi hadde også med Lassebåten og det ble noen timer ute på vannet med den på lørdagen.


Sigve venter på napp.


Sigve med ørret på 550 gram.


Meg på Snåsavatnet en fin junikveld.


Sigve og jeg fisket med 2 sideparavaner og 2 stenger bak båten.


Søndag ble vi med Esten ut for å fiske med planerboard.


Det ble fisket med 4 stenger på styrbord side, 5 stenger på babord side av båten og bak båten var det 2 stenger.


Vi hadde et nydelig vær på søndagen også.


Sigve med ørret fra Snåsavatnet, ikke noe å si på kvaliteten på denne fisken.


Sigve førnøyd etter å ha fått dratt opp disse fiskene.


Ute på vannet møtte vi også Øivind Berge som også fisket med planerboard. Fisket fungerer slik at et planerboard først slippes ut langs båten og strammes opp med en sterk line for deretter å slippe wobblerne et stykke bak båten. Disse klipses så i klyper på linen. Skulle en ørret ta wobbleren vil linen dras av klypen og fisken kjøres direkte på stanga.


Det var utrolig fint på Snåsavatnet denne kvelden.


Holum vestre ikke langt fra Snåsavatnet.


En fin plass med veldig trivelig vertskap. Takk Esten og Vivian for en fin pinsehelg hos dere. Er det noens om har lyst til å prøve fiske i Snåsavatnet, så skreddersyr Esten en egen tur på vannet: Holum fisketurer.


Vivian er flink med interiør, hun har en egen side som dere kan se her: Vivis blogg om alt og ingenting.

2 kommentarer

Øivind Berge

11.06.2014 kl.13:49

Hei! Det var synd at jeg ikke fikk slått av en prat med dere, men antar at dere kommer opp igjen. (Fiske med Esten) Da håper jeg å få hilse på dere.

Hilsen

Øivind

PS! Min record her er 3,4Kg og den ble tatt i mai. Finnes MYE større her.

LillogJohnny

12.06.2014 kl.07:09

Hei Øivind. Vi treffes helt sikkkert en gang. Det blir flere turer til Snåsavatnet, hadde vært artig å hilse på deg. Lykke til med fiske resten av sommeren :)

Skriv en ny kommentar

hits