Dorgetur med sideparavanene

8. juli 2014 dro jeg og Sigve for å prøve ørreten igjen, vi hadde ordnet oss for noen timer ute i båten med både cola, chips og kjeks i godværet. Fisk ble det også på denne turen. En meget fin ørret i god kondisjon tok en av de flere Tomic-wobblerne vi dorget med.
Før denne turen ble båten påsatt flere stangholdere, her er båten rigget med 6 stenger. Vi kjørte med 2 sideparavaner på hver side av båten og 2 stenger som fisket bak båten. Det som er så artig med sideparavaner er at det gjør det mulig å fiske med flere stenger. Lassebåten vi har er bare 12,5 fot og det var helt uproblematisk å kjøre med 6 stenger ute samtidig.


Her holder Sigve ørreten som falt for en grønn tomic, ørreten var i god kondisjon og ga en skikkelig fight. Når ørreten nærmet seg båten etter en liten stund og vi trodde den var klar for å håves, gjorde den et kort utras og begynte å hoppe. Jeg og Sigve måtte bare le og satt bare og ventet på at den hadde hoppet fra seg. Ikke ofte jeg har sett ørret kjempe så hardt og lenge.


Sigve leter fram en wobbler han har tro på. Sigve har allerede lært seg å knyte wobblerknuten og er en god matros ombord.


En blid gutt som koser seg når han er med å fisker ørret.


Sideparavanene på siden av båten. Dette er et spennende fiske som etter hvert har blitt mere og mere populært.


Sigve ute på ørretvannet vårt. Det har blitt noen turer på han nå i denne båten. Han var ikke store gutten første gang han ble med.


Storlomen i svev over vannet.


Vi avsluttet fiskingen ved midnatt. Vi var begge litt slitne av varmen vi hadde ute på vannet. Avslutter blogginnlegget med å si at det allerede nå er planlagt en ny tur. Da går turen til et av de vannene som har norges storste storørretstammer, det gleder vi oss veldig til.

2 kommentarer

esten

09.07.2014 kl.12:22

Herlig,johnny.Hils Sigve fra meg.Holder på å ordne oss til en tur etter storørreten vi nå.

ps.hvilket vann skal dere til etterpå da ?

LillogJohnny

09.07.2014 kl.14:12

skal hilse tilbake, Gjevilvatnet på Oppdal, ligger i Trollheimen. Veldig fin plass og fin ørret :)

Skriv en ny kommentar

hits