Fisketur på Øyungen

10. juli 2014 dro jeg og Sigve for å fiske i Øyungen. Øyungen er en innsjø som ligger i Holtålen kommune. Innsjøen er på hele 6,3 km2 og ligger 786 meter over havet. For å komme til dette vannet svinger man av til venstre på riksvei 30 og kjører mot Hessdalen. Fiskekort kjøpes på Inatur.no eller på Coop Haltdalen. Bare veien opp til dette vannet er en fin opplevelse, her kjører man over høyfjellet og kan se vannet fra høyden. Dette er et populært område hvor det er mange hytter og alle veier er godt skiltet. Vi hadde med båten og det gikk greit å sette ut båt helt i sørenden av vannet. Det er også båtutsett i nordenden. Når vi kjørte hjem utpå natten fikk vi se flere ryper som satt i veikanten, det var også rypekull å se. Rypeungene hadde nå blitt så store at de klarte å fly.


Sola på vei ned i sørenden av Øyungen.


Det var en varm dag ute på vannet, temperaturen lå på ca 30 grader.


Øyungen har mange grunner, holmer og skjær. Det var flere ganger vi satt fast når vi dorget, til tross for at vi var ganske langt ute på vannet.


Det lå fortsattt noe skavler med snø i fjellet.
Blikkstille vann og høy temperatur hele dagen og kvelden.


Vi fisket også denne turen med sideparavaner.


Sigve sitter fortsatt bare i shorts til langt utover kvelden.
Vi fikk 3 ørreter på den tiden vi var ute med båten. Den minste veide 200 gram og fikk friheten tilbake. De to største på 300 gram og 500 gram ble gitt bort til noen fiskere som ikke hadde hatt lykken med seg. De ble glade og skulle ordne seg en god frokost av ørretene.


Fint å være ute på Øyungen den varme sommerkvelden.
2 kommentarer

Jonas

30.05.2015 kl.20:35

Fin blogg.

Mye fin fisk i Øyungen, men tror ikke den er på 613 km2.

LillogJohnny

31.05.2015 kl.13:59

Jonas: Nei, det stemmer! Skrivefeil som er rettet opp! :) 6,3 km2 er riktigere :)

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

48, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits