Fisketur på Frøya

Søndag 13. 07.14 ble det så vi dro en tur til Frøya for å være sammen mamma/jfarmor Randi og Kristan. Vi hadde noen fine dager på hytta som ligger på Strømøya. Det blir alltid noen fisketurer når vi er der. Vi var veldig heldige med været og kunne dra litt utover mot åpent hav. 


Denne lysingen fikk jeg på ca. 80 meters dyp, den tok en pilk som var agnet med en halv makrell. Normal størrelse på lysing er 80 cm og 3 kg. Det er fanget eksemplarer på opptil 140 cm med en vekt på 17 kg. Lysingen jakter sild, brisling og annen fisk pelagisk ( frie vannmasser ). Man kan finne lysingen fra overflaten og helt ned til dyp på 1000 meter. Mest vanlig dyp den befinner seg i ligger på 150 - 500 meter. Lysingen er en fantastisk fin matfisk med sitt hvite fiskekjøtt. Det gikk ikke lange stunden etter vi kom på land til dett luktet nystekte fiskekaker. I Norge er det ikke det store kommersielle fisket etter denne arten, men sør i Europa er den svært ettertraktet. I Norge er den utbredt langs hele kysten helt opp til Lofoten.


Denne torsken tok en svenskpilk på 300 gram som var agnet med en makrellfilet. Vi hadde først prøvd å fiske med en stor jigg etter kveita, men det ble ikke så mye fiske med den da vi slet den bort. Å fiske med agnet pilk er en effektivt metode som ofte fanger stor fisk. Det er tatt mange kveiter opp igjennom tidene på denne måten. Vi fikk også noen langer på agnet pilk.


Hold torsken, Sigve!


Kristian sikrer kattemat denne dagen. Katta koste seg i 2 dager med denne fangsten.


Vi fisket også inne i Strømøyvågen. Det er en fin plass for makrellfiske. Vi fisket med stingsild og en liten gummimark som opphenger. Flere ganger bet det på 2 makreller på en gang.


Her er plassen hvor vi fisket makrell. Når vindforholdene er slik at det blåser innover sundet kommer både sild og makrell helt innerst i Strømøyvågen. Her er det mulighet for å gjøre store fangster. Vi har flere ganger fått makrell noen få meter fra land. Litt artig å se når stimene kommer og vi kan se at den biter.


Den glade makrellfisker Kristian i Strømøyvågen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits