3 døgn med ørretfiske

23. - 26. juli 2014 var vi ute for å dorge etter ørreten. Første døgnet fisket Sigve og jeg, men etter et døgn kjørte vi for å hente Åse Lill som hadde vært på jobb. Vi fisket også denne gangen med sideparavaner og wobblere. På de 3 dagene vi fisket var været fint og det var veldig høy temperatur. Fisket ga til sammen 9 flotte ørreter. Bortsett fra de minste på 400 gram og 1000 gram som ble sluppet ut, veide fiskene fra 1250 gram til 1800 gram. Fisken var av fin kvalitet både på kondisjon og farge på fiskekjøttet.


Åse Lill holder opp to ørreter på 1360 og 1250.


Sigve med en av de minste ørretene vi fikk, rundt en kilo.


Vi fikk også oppleve en fin kveld ute på vannet med utrolig flotte farger på himmelen.


På denne turen hadde jeg og Åse Lill en innbyrdes konkurranse. Vi hadde fått hver vår wobbler av Jim Frode Rygh som vi skulle konkurrere med på hver vår sideparavan. Det gikk ikke gå lange stunden før Åse Lill får et kraftig hugg, alt skjedde veldig fort og fisken drar hardt ut flere meter. Hugget gjorde til at stangholderen ble bøyd ned fra rekka på båten, men fisken glapp. Etter noen noen timer fikk Åse Lill et nytt hugg, og denne gangen ble fisken berget inn i båten. Ørreten veide 1,8 kilo og er Åse Lill's personlige rekord. Konkurransen fortsatte til Johnny hadde fått sin ørret på 400 gram. Rosa håndlaget balsawobbler med navnet Black eye gikk seirende ut av denne interne konkurransen. Det hører også til at det bet på en ørret på 1250 gram på den rosa balsawobbleren.


Sigve fikk også fisk på stanga si. Denne ørreten veide 1,6 kilo og falt for en wobbler på 14 cm.


Sigve og Åse Lill venter spent på om ørreten tar snart.


Utrolig fin kvalitet på fiskene i dette vannet, nederste ørret er den Åse Lill vant den interne konkuransen med. Det ble totalt 9 ørreter på denne turen med en gjennomsnittsvekt på 1260 gram.


Her har jeg dratt opp en ørret på 1360 gram. Nydelig ørret!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits