Fisketur med mange overraskelser

Da har vi igjen vært på en fin fisketur. Denne gangen gikk turen sørøst i fylket (4. - 6. august 2014). Vi hadde ikke de beste værmeldingene med oss, og det fikk vi oppleve så det holdt. Det har regnet i bøtter og spann samtidig som det har vært et voldsomt lyn- og tordenvær. Men fisk det fikk vi også på denne turen. Åse Lill var heldig og fikk en ny art på denne turen, og hvilken fisk! Hun dro opp en stor harr på 1650 gram og det er en VELDIG stor harr!


Åse Lill med harren på 1650 gram. Den lot seg friste av en HeWo wobbler. Har aldri hørt om harr som er fanget på wobbler tidligere. Skikkelig artig var det iallefall å få se en slik fin fisk.


Første økta med dorging ga denne ørreten på 720 gram. Ørreten ble tatt på en håndlaget wobbler laget i Finland, den heter Black Eye.


Koia som vi overnattet i, her var det godt å komme inn i mellom de kraftige regnbygene og tordenskrallet.


Åse Lill disket opp med marinerte koteletter, fløtegratinerte poteter og peppersaus. Det ble et nydelig måltid som vi koste oss med.


Et stort kull med ender som ennå ikke hadde lært seg å fly.


Når vi ikke kan å fly - så springer vi på vannet! Fungerer fint det også :)


En fin steikeørret på 650 gram.


Ørret på 650 gram og 510 gram.


Her er ørreten filetert, utrolig flott kvalitet på denne fisken og veldig god på smak. 


Tydelig tegn på at man ikke er på guttetur...


Planen var at vi skulle bruke onsdagen på mer fisking, men med denne ørreten på 1 kilo i båten ble fisket fort avsluttet. Etter at fisken var kommet i båten og kroken skulle løsnes skjedde uhellet. 


Med ørreten i båten og kroken langt inne i tommelen ble turen satt mot land og legevakten. Det blir fort vanskelig å fortsette fisket med en hånd. Men alt gikk bra til slutt. Kjempefin kjærestetur med mange fine og flotte (og en vond) opplevelse.

3 kommentarer

esten

08.08.2014 kl.09:28

Alltid moro å lese om turene deres.Kjenner igjen wobbleren,Johnny.Var vel med å kjøpte den ,tror jeg ? Hadde samme opplevelse med samme type wobbler i fjorsommer jeg også.(er visst nevnt på videoen fra turen til deg og Sigve i Juni) Flotte fisker,og grattis til Åse Lill med ny art :-) Ser vi dere igjen på Snåsa snart ?

Øivind Berge

08.08.2014 kl.12:57

Det var artig at Åse Lill fikk en harr, men er den spisanes? Jeg prøvde en gang, og det smakte tran. :-) Fy for noen fine bilder. Skulle ønske at jeg hadde vært der. Må nokk nøye meg med Snåsavannet jeg. Wobler I fingeren er noe vi må takle tror jeg. (Fikk en I fingeren selv I år, men hadde ikke guts til å ta bilde av det. Det gjorde vondt.) Lykke til videre på turene deres. Øivind

LillogJohnny

11.08.2014 kl.15:02

Øivind Berge: Hei, ja det går godt å spise harr. Men foretrekker heller ørret. Fra nå av blir det å bruke krokutløser på wobbler. Neste gang skal jeg være mere forsiktig.

LillogJohnny

11.08.2014 kl.15:04

esten: Stermmer det Esten, kjøpte den i Snåsa i sommer. Må få til en tur til snart. Høsten kommer fort den nå. Kan kanskje ennå være fine forhold for litt dorging :)

Skriv en ny kommentar

hits