Tur til Frøya og Mausundvær

Torsdag 7. august 2014 ble det en ny tur til Frøya for å besøke mamma Randi og Kristian. Vi hadde med båt, sildgarn og kveiteline, og det første vi gjorde når vi kom på Frøya var å sette ut noen sildgarn for å få agn til kveitelina. Det ble nok agn av både makrell og sild. 


Fredag 8. august dro vi inn sildgarna, her er vi på vei inn til land for å agne kveitelina. Dette var første gangen vi brukte den bensindrevne kraftblokken vi fikk av pappa Olav. En helt genial sak som gjør arbeidet med å dra garn og liner til en lek. Kraftblokka har en 4-takter bensinmotor som har en trekk-kraft på 220 kilo. Nå skal det bli enkelt å dra garn og liner, bare å legge det over rullen nå - så kommer alt inn av seg selv.


Lørdag 9. august dro vi ut for å se om det hadde blitt fangst på kveitelina. På den ene kveitekroken satt en havål. Det var en utrolig sterk skapning som viste muskler da den lå i båten og buktet seg rundt som en slange mellom beina på oss.


Havålen var full av energi og tok ikke nevneverdig skade av å ligge i båten ei lita stund. Da vi kom opp til båthavna slapp vi den fri. Det var en utrolig kraftig fisk som ble veldig sterk da den kom ned i sjøen igjen. Det var som å holde en spent stålfjær. Det tok ikke lange tiden før ålen buktet seg ivei og forsvant mot bunnen i båthavna.


Dette var den eneste torsken vi fikk på kveitelina, torsken veide ca 7 kg.


En liten lange hadde også funnet veien frem til lina og bitt seg fast i en av krokene.


Vi fikk også ei lita kveite, den veide tett oppunder 8 kilo.


Torsk, kveite og lange ordnes klar nede på fiskebordet til Kristian.


Mellom hytta og annekset ordner vi fisken.


Fersk selvfisket kveite, kan ikke få bedre fiskemiddag en dette!


Her har vi tatt opp båten i Ervika båthavn.


Søndag 10. august dro Åse Lill og jeg på dagstur til Mausundvær. Det var dårlige meldinger for dagen men det skulle vise seg at været ble helt topp. Vi gikk rundt hele øya der det var vei, dette er en utrolig fin plass å dra til og anbefales på det varmeste.


Her står vi oppe på broen på Mausundvær, det var flere som benyttet denne fine dagen til å være ute på sjøen.


Vi hadde planlagt å spise middag på Sjøblomsten som ligger helt til venstre i bildet. Da vi kom dit var det stengt og vi gikk videre til et spisested som heter Den Muntre Matros. Akkurat det angret vi ikke på, der var det en stor bufet med mye god mat. Den inneholdt både bacalao, kveite, fiskesuppe, steik, pølser, karbonader og to sorter feskbaill. Tilbehør manglet det heller ikke på, poteter, rotmos, bacon, ertestuing, gulrøtter, hjemmelaget brunsaus.... og ikke nok med det så spiste vi både eplekake og hjemmelaget karamellpudding med krem, vanniljesaus og karamellsaus med en god kopp kaffe til!


Her står vi på broen og ser mot innløpet av havna i Mausundvær.


Det er godt å være ute på Mausundvær, et koselig sted ute i havgapet hvor man bare kan gå rund å slappe av og se på bryggene og alle båtene. Her er vi på vei for å besøke søskenbarnet til Åse Lill og hennes samboer, Hege og Håvard.


Dette bildet er tatt rett ovenfor fergeleiet.


På vei tilbake til Frøya ble vi med denne hurtigbåten. Båten brukte ca. 20 minutter fra Mausundvær til Dyrøy.


Det var en varm dag med temperaturer over 20 grader.


Det er ikke hver dag været på Mausundvær er så stille og fint som denne dagen. Her vet de hva VÆR er for noe!

Det var god fart på hurtigbåten som tok oss over til Frøya.

h
Blikkstille hav så langt øyet kan se. Vakkert!


Det var flere som var ute på sjøen og fisket, på denne båten hadde de fått fisk og måsene er snare til å kjenne sin besøkelsestid.Siste bildet fra denne turen, en liten holme rett uten for Dyrøy på Frøya. Vi kommer garantert til å komme tilbake til Mausundvær, og da kanskje med båten på henger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits