I dag fikk vi en kjempefisk!!!

I dag, 22. august 2014, dro vi på sjøen for å trekke garnene vi satte i går. Vi hadde satt både torskegarn og flyndregarn. Det ble en spennende tur med ei kjempelange i båten! Vi fikk også flere andre spennende arter på garnene.


Her er vi kommet i land med langen, den veide 24,8 kilo og ble tatt utenfor Viggja på torskegarn. Dette er den største fisken vi har fått siden vi begynte å fiske sammen. Hadde det ikke vært for at slimålen hadde forsynt seg av hele magesekken, ville den kanskje veid nærmere 30 kilo. Vi trodde først det var ei kveite som satt i garnet da vi så det hvite nede i sjøen. Til informasjon er Åse Lill 174 cm høy og jeg 186 cm.


Åse Lill med langen som var omtrent like lang som hun selv. Det ble også noen fine sei på torskegarnene. I tillegg fikk vi hele 24 havmus i garnene.


Første gangen vi har fått en fisk som er lengre en båten er bred.


Har alltid trodd at dette var piggskate, men ble informert i kveld om at det faktisk er ei kloskate! :) Her er bilde av kloskaten vi fikk i flyndregarnet, den fikk friheten tilbake.


Det var mange av fiskene vi fikk som var ødelagte av slimål. Slimålen trives på leirbunn og er snar til å gå inn i fisk som er død på garnene. Den ene torsken vi fikk hadde hele 7 slimåler inne i seg da den kom ombord i båten. De krøp ut av fisket og la igjen mye slim i båten.


Vi fikk også 2 eksemplarer av Nord-Atlanterens minste hai. Dette er en svarthå som tilhører Håkjerringfamilien. Svarthåen kan bli 60 cm og kan veie opp til 1 kilo. Vanlig dyp den lever på er fra 100-1000 meter.


Ikke vanskelig å se at det er haikjeft på denne lille karen. Liten men stor i kjeften :)


Havmus var det vi fikk mest av. Vi plukket 24 stykker ut av garnene. Havmus er en bruskfisk som kan bli opp til 1,5 meter lang og veie 2,5 kilo. Havmus har en stor pigg i første ryggfinne som er forbundet med en giftkjertel. Vanlig på dyp fra 50-1000 meter. Dybden der vi fikk havmus var rundt 15-20 meter. Så den som mangler en slik art tatt på stang kan få opplysninger om godt musested :)


Været på sjøen i dag var fantastisk, men etter vært blåste det opp og det ble høye bølger. Byneset kan sees her i bakgrunnen.

Her er en artikkel om dette i Adresseavisen 23. august 214: Lange like lang som samboeren.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

48, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits