Mår nr. 3

I dag fikk vi sesongens tredje mår. Denne måren ble tatt i en Åsbøfelle og åtet i fella var fiken og honning - thats it. Måren var en ung hann som veide 1260 gram og lengden var 73 cm. Fella hadde stått i 2 dager etter å ha blitt flyttet 50 meter i terrenget.


En predator mindre i skogen, dette er et rovdyr som forsyner seg godt av fugl og annet småvilt. På alle våre turer i området har vi kun sett noen få skogsfugler, så med et uttak av smårovdyr som mår har viltet en bedre sjanse til å klare seg. 


Ingen tvil om at Åsbøfella er en "killer" til mår. Har bestandig fått rene slag ved fangst. Denne gangen var ikke fella kamuflert med granbar som vi bruker å gjøre. Vi har ikke brukt noen form for luktestoff ved fellene denne sesongen heller, tror det er ganske unødvendig så lenge det er såpass mildt. Med noen varmegrader og vind i terrenget vil duften av honnig bre seg godt utover. Men med mange minusgrader kan det kanskje være en fordel å bruke litt luktestoff. Vi har egentlig ikke så veldig god erfaring med bruk av luktestoff, vi brukte det i sesongen 2012/13 men merket ikke noe bedre resultat med eller uten.


Åse Lill med sesongens 3. mår. Ser ut som vi nå har funnet en fin plass for fangst, bratte skråninger med tett og gammel granskog. Har flere feller i samme området så det skal bli spennende fremover å se om det er flere. Man må bare føle seg frem til områder hvor vi tror måren beveger seg. Ikke er det kommet snø enda, så spor og sportegn er vanskelig å se. Har et viltkamera ved ett av settene, men så langt har det ikke vært noe aktivitet å se.

2 kommentarer

linn

29.11.2014 kl.15:44

jag hoppas du har en superbra lördag !:D

LillogJohnny

29.11.2014 kl.15:57

linn: Ja det har vært en fin lørdag, godt å være ut i skogen :)

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

48, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits