Trollingfiske etter laks

6. og 7. mai 2015 prøvde vi noe vi aldri hadde gjort før. Å prøve trollingfiske etter laks er noe vi lenge har hatt lyst til å gjøre. Turen gikk til Lensvika som ligger tett ved Trondheimsfjorden. Fiske etter laks i sjøen er tillatt hele året, men Trondheimsfjorden er det egne regler og fisket starter først 1. mai. Vi satte ut båten i Lensvik båthavn og fisket oss utover fjorden. Vi var nesten helt til Brekstad før vi snudde og fisket oss tilbake. På de to dagen vi fisket fikk vi en laks, en sjøørret og tre sei. 


Vi fisket med skjesluker på våre to dyprigger de to dagene vi var ute.


Her er bilde av to av de tre små seiene vi fikk på turen.


Været var veldig ustabilt disse to dagene. Når det først var stille på sjøen så regnet det masse. Da solen skinte hadde vi mye bølger.


Tidlig morgen på vei til båten som vi hadde på gjestebrygga til Lensvik båthavn.


Denne laksen på 103 cm ble sluppet ut igjen. Dette er en vinterstøing som mest sannsynlig har overvintret i elva, og gått ut på den første vårflommen. Slike lakser må slippes ut igjen da de er fredet. Må si det var utrolig artig da den bet på, Vi har fisket laks i mange år i elvene, men aldri fått de i sjøen. Vi mistet to lakser, den ene laksen gikk helt i overflaten med et plask før den slapp sluken omtrent 20 meter fra båten.


Det ble også en liten sjøørret på dypriggen, denne fikk raskt friheten tilbake etter et bilde. Selv om det var mye vind og dårlige forhold lærte vi mye på de to dagene ute i Trondheimsfjorden. Vi vil takke Baard Fredriksen for inspirasjon gjennom sin blogg som du kan lese her: http://trollingtours.blogspot.no/. Vi har allerede planer om ny tur med båten om ikke så lenge, om det blir laks eller ørret får vi se :)

Én kommentar

Fred Hanssen

04.07.2015 kl.10:40

Hei, har du noe tips til meg om trollingfiske etter laks. Utstyr/type sluker, hvor dypt en skal fiske, fart osv. Har prøvd å trolle etter laks uten det store hellet :) Hilsen Fred

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

48, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits