Nytt forsøk på trollingfiske etter laks

15. og 16. mai ble det en ny tur ut med båten til Lensvika. Planen var at vi skulle fiske i 3 dager ute på fjorden. Vi hadde et veldig skiftende vær med alt fra blankstille sjø til veldig høye bølger, vind, sol og regn. Etter å ha fisket i 2 dager bestemte vi oss for å pakke sammen og dra hjem. Vi lærte mye på turen og fikk prøvd diverse utstyr i alle slags værforhold. Det var også flere båter ute de 2 dagene vi var der. Veldig artig å treffe flere som er ute i samme ærend, vi snappet opp flere tips av de som har holdt på med dette i flere år.


Her er vi på tur utover mot Agdenes fyr da vi treffer på trollingbåten Totema med skipper Ole Buås-Hansen ombord.


Hatten skal få ligge ombord å være med på turene fremover. Ennå har den ikke gitt den helt store fiskelykken, men det kommer :) Det er viktig å ha "trua"!


En vilter liten sjøørret som avkrokes før den slippes ut igjen. Tok på en Toby Salmo på 30 gram i overflaten.


Fin utsikt utover fjorden i Lensvik. Glade er vi som får låne husrom hos Kristian når vi er ute og fisker her.


Her er vi på vei inn i fjorden forbi Agdenes fyr. Utenfor fyret fikk vi problemer med motoren og båten lot seg ikke kjøre med mer en 4 knop. Vi var usikker på hva problemet var og ringte til Tommy på trollingbåten Team Femund som også var i Lensvika. Vi fikk god hjelp og problemet var at mototen varslet service, og vi fikk til slutt tilbakestilt alarmen og motoren gikk bra igjen. Man lærer mye nytt hele tiden :)


Her passerer vi Breivika camping i Agdenes.


Det ble flere av disse små sjøørettene, alle gikk rett ut igjen. 3 av de 4 sjøørretene ble tatt i overflaten på trollingspoon bak en sideparavan av merket Great White. Vi fisket også med dyprigg og prøvde dybder fra overflaten og ned til 18 fot.


Utenom sjøørretene vi fikk ble det også en liten laks. Det var en smålaks i fin kondisjon som også ble sluppet ut. Synes det var tidlig å få smålaks i fjorden. Kommer vel ikke så mye av den i fjorden før rundt Sankthans, men en og annen finnes nok. Vi tok oss ikke tid til å ta bilde av villaksen som var like lang (men fetere) som sjøørreten på dette bildet, vi fikk den raskt ut i sjøen igjen.


Åse Lill tok dette bildet av spekkhoggere som kom forbi båtsiden. Det var ganske mange av dem og de var spredt utover fjorden i flere grupper. Artig med disse store dyrene ved båtsiden som blåser luft hver gang de kommer opp til overflaten.


Det var nok sild de var ute etter disse store dyrene. Veldig fin opplevelse å få oppleve dette ute på sjøen. Å sitte i båten med sjøen nesten stille og de store dyrene rundt var en magisk opplevelse. Det heter seg at de følger laksen. Her er en vidosnutt av hvalene:

video:hvaler


Lensvik småbåthavn i 22-tiden 16. mai. Vi tok opp båten og kjørte til Støren da det var meldt dårlig vær til dagen etter.

Håper alle våre lesere har en fin 17.-maifeiring! Gratulerer med dagen :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

48, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits