Hekling vs. laksefiske

Det er ikke ofte det er jeg som skriver på bloggen, men i kveld skal jeg gjøre det! Jeg har fisket mye i Gaula i juni uten å få laks, og da 1. juli kom sa jeg at jeg ikke skulle fiske etter laks før til neste år. Grunnen til det er at fra 1. juli er hunnlaksen fredet. I dag er det 18 dager siden jeg var i elven sist, men det ble slik at jeg ble med Johnny og Sigve en tur. Egentlig hadde jeg mest lyst til å nyte fridagen hjemme med å hekle på bestemorteppet jeg holder på med. Men det ble til at jeg tok med meg heklingen til Refseth. Det ble mer hekling enn fisking, men jaggu klarte jeg å få på en laks! Jeg fikk ikke den store skjelven, jeg var forberedt på at laksen kunne være en hunnlaks som måtte settes ut igjen. Jeg ble veldig glad da det viste seg å være en hannlaks! Den var 91 cm lang, men veide bare 5,5 kg på vekten som henger på valdet. Da vi veide den hjemme (uten blod) veide den 5,6. Uansett - nå har vi "grill-laksen" som jeg har mast på Johnny om å komme hjem med i noen uker i fryseren... Det var bare det at jeg måtte dra den opp selv :)


Litt stolt da :)


Denne laksen skal gi oss mange gode middager fremover. Den tok på en Salamander 30 gram fra Sølvkroken.

Nå er jeg fornøyd med sesongen for i år - nå har jeg "matfisken" min i tillegg til at Johnny har sikret oss røykalaksen. Nå skal jeg hekle videre på bestemorteppet :)

En liten videosnutt:

video:åse lill laks

2 kommentarer

villmarksbloggen

20.07.2015 kl.02:41

En flott fisk. Må blogge oftere :-)

marte

18.08.2015 kl.22:22

Flott laks Åse Lill :D Og veldig fine farga på bestemorrutan :))

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

49, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits