I morgen blir det laks på grillen

I dag, 2. august 2015, ble det en ny tur til elva, jeg fisket sammen fiskekompisen min Nils-Petter Rogneslien. Vi begge startet fisket med flue. Nils-Petter hadde 2 drag i flua uten at laksen ville sitte på kroken. Vi så flere lakser som var oppe og viste seg, det så ut til at det hadde kommet en del nye lakser på valdet i ettermiddag. Det var mye smålaks å se. Rett før vi dro i elva hadde det regnet mye og det virket som om laksen ble mer aktiv og viste seg fram i elva.


Etter noen timers fiske tok denne smålaksen på en liten sluk. Jeg trodde først at jeg hadde satt fast sluken i bunnen, men da jeg
løftet stangen så viser det seg at en smålaks hadde bitt på.


Gaula har ikke så stor vannføring akkurat nå og målestasjonen i Gaulfossen viste litt i overkant av 50 kubikk i dag. Når elva begynner å bli så lita er det en fordel å gå ned på slukstørrelsen. Jeg fisket med en Hammer-sluk på 15 gram fra Abu Garcia og den falt tydeligvis i smak hos laksen. Legg merke til at sluken har 2 splittringer, dette kan være smart da laksen ikke kan bruke selve sluken som "brekkstang" for å komme løs.


Her er et bilde som viser baksiden av sluken.


Laksen viede 2,1 kilo og var en hannlaks som ikke hadde vært så lenge i elva. Foran fettfinnen på laksen ser dere spor etter at jeg tok skjellprøve av den. Det skal gjøres med all avlivet laks som blir tatt i Gaula (og en del andre elver).


Jeg kan ikke si noe annet enn at det er flott på medlemsvaldet Refseth til Støren Jeger- og Fiskerforening på Rognes i Midtre Gauldal. Det har vært et godt fiske der i sommer og det er blitt tatt 35 lakser der denne sesongen om jeg husker riktig. Refseth vald har bra fiske på alle vannstandene, og her tar den både på flue, mark, wobbler og sluk. Gleder meg til i morgen, da skal vi legge laksefilet i folie på grillen med både dill, sitron, salt og pepper over.

2 kommentarer

Jan

03.08.2015 kl.11:15

Flott fisk :)

LillogJohnny

04.08.2015 kl.13:26

Jan: Takk for det, den var ypperlig til å legge på grillen :)

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

49, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits