2 mår på første fellesjekk sesongen 2015/2016

Da har LillogJohnny startet fangstsesongen etter mår. Fellene ble spent opp 2. november og hadde stått ute i 3 døgn før vi tok en sjekkerunde i dag. Vi var heldige da det var fangst i to av fellene. Alle fellene hadde fiken og honning som åte, vi hadde også lagt litt rå løk rundt omkring i terrenget som måren lett lukter seg frem til slik at den kommer inn i felleområdet.


Mårene vi fikk i dag var en hann og en hunn. Hannen veide 1534 og var 74 cm lang. Hunnen veide 1164 og var 68 cm lang. 


Hannmåren hadde gått i en Aasbøfelle, den hadde fått ett raskt og dødelig slag over nakken.


Det er effektivt å smøre godt med honning på trestammen som fella  er plassert på. Ulempen kan være at pelsen på måren blir litt tilsølt, men det går greit å fjerne honningen med en varm og fuktig klut.


En mår på 1534 gram er ikke spesielt tung, men denne virket til å være en gammel mår. Det kan sees på tennene til måren, enkelte kan ha helt nedslitte tenner. Tennene på denne måren var helt gule.


Mårtispa ble fanget i en kildesorteringskasse fra Europris. Fella som satt i kassen var en Duke 155 og den hadde gitt denne måren et dobbeltslag over nakke og bryst slik at den døde momentant. 


Dette er første gangen vi setter kasser med Duke 155. På denne måten må måren klatre opp treet for så å  dukke ned i fella for å prøve å få tak i åtet. Et lite tips til de som vil prøve slike kasser, er at det er viktig at slissene på kassen blir belagt med lerretstape. Vi bruker alltid spennjern og sikringskrok når vi betjener disse fellene. Ennå har vi ikke fått satt ut alle fellene, men det blir det etterhvert fremover.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

49, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits