Mår nr. 4 sesongen 2015/2016

Etter noen dager med sykdom ble det endelig tid til å sjekke noen mårfeller igjen. I ettermiddag var det 2 feller som skulle sjekkes og spenningen var stor akkurat i dette området. Bildet under ble tatt 24.november og det var tydelig at det hadde vært stor aktivitet langs den islagte bekken. I et tre rett ved bekken ble det satt opp en Aasbøfelle og allerede etter 3 dager hadde måren vært der. Måren hadde da klart å bøye strengene til utløsermekanismen utover, og dermed var fella klar til å ranes uten at den klappet igjen. Måren hadde da tatt med seg 2 honningtamponger. Aasbøfella ble da tatt ned og erstattet med ei syningfelle, som åte ble det igjen honningtamponger.


Ferske mårspor på den islagte bekken.


Etter mine beregninger tok det 7 dager før måren igjen kom tilbake til området. Godt kjent med smaken av honning og tanken på mer søtsaker ble treet med syningfella den siste plassen denne måren oppsøkte.


Den 4. måren var ei lita tispe som veide 955 gram og lengden på denne frøkna var 66 centimeter.


En predator mindre i skogen, mang en skogsfugl har nå bedre mulighet til å vokse opp. Pelsen på denne tispa var ganske mørk og hadde god pelsfylde.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

49, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits