Isfiskekonkurranse på Savalen 2016

I dag sto vi tidlig opp for å kjøre til Savalen på isfiskekonkurranse. Vi kjørte fra Støren og det var en tur på 14 mil. Vi har vært på mange isfiskekonkurranser, men det var første gang vi har deltatt på Savalen. Savalen Fiskeforening skal ha mye skryt for sitt arrangement, Veien frem var godt merket og det var ordnede forhold med parkering. Registrering og informasjon om regler under konkurransen ble også gjort på en meget bra måte. Det var mange som hadde møtt opp for å kjempe om de fine premiene, det var nesten martnastemmning i startområdet før start. Det var også mulighet for å handle det en måtte trenge av isfiskeutstyr for de som ikke hadde det. Mange tok også turen innom den store lavvoen som var satt opp. I lavvoen kunne man varme seg og samtidig kjøpe seg noe å spise eller drikke.
Her er buene hvor alle deltagere ble registrert før start.


Åse Lill setter seg inn i reglene før start.


Det var driftige damer som sto for matservering under hele dagen. Her i full sving med svelesteking.


Hovedpremien var en båt med motor til en verdi av 35.000 Spennende med slike store premier. 


Her er spente deltakere på vei ned til startområdet, det var en lang rekke med flere hundre mennesker.


Mange forventningsfulle isfiskere som venter på startskuddet. Arrangørene hadde på forhånd boret hull, så det var bare å løpe utpå for å finne seg en plass.
Her er det begrensede området som fisket skulle foregå på.


Under hele konkurransen som varte fra kl 12.00 14.00 ble det fra speaker fortløpende informert om fiskene som ble tatt. Den første timen kom det jevnt med meldinger om fangst. Det gikk ikke lange stunden før vi fikk høre om en ørret som veide 1,3 kilo, ellers var det også fin størrelse på de røyene som kom opp på isen.


Her er en videosnutt fra isen:
video:savalen
Her begynner deltakerne å komme tilbake fra isen, det var flere personer som tok seg av innveiing og alt gikk fort og greit.


Folksomt på Savalen i dag.


Selv om det ikke ble noen fangst på oss to i dag har vi hatt en kjempefin dag på Savalen! Vi kommer tilbake neste år også. Takk for oss og tusen takk for et flott arrangement!

Her er link til Savalen Fiskeforening, her kommer også resultatene fra konkurransen etter hvert: Savalen Fiskeforening

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

49, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits