Mår nr. 5

I dag ble det en tur ut for å ta inn fellene, fangstiden for mår er 01.11 - 15.03 så nå er sesongen så godt som over for denne gang. Artig var det å finne en mår i en av fellene. Nok en gang var det Aasbøfella som gav fangst, ei felle som vi aldri har hatt noe tull med. Vi er litt usikre på om vi sender skinn til Oslo i år, hører rykter om dårlige priser på viltskinn for tiden. Denne sesongen ga oss tilsammen 5 stk mår. Det sier vi oss veldig førnøyd med, vi har hatt dårligere fangstsesonger. 


Denne hannmåren veide 1550 gram med lengde på 74 cm fra snute til halespiss.


Fella som ga fangst i dag var full av fiken og honning. Vi har prøvd det meste, men ender opp med at det enkleste er det beste. Luktestoff har vi ikke hatt ved fellene denne sesongen. Tror det handler mer om å finne mårens trekkruter og sette feller i akkurat det området måren trekker.


Avslutter med dette bildet av en predator mindre i skogen, med uttak av mår er bakkerugende fugl mere sikret og har større sjanse til å få frem sine kull. Takk til alle som har fulgt bloggen vår og fulgt med på mårfangsten vår. 

2 kommentarer

Bjørn-Erik Nielsen

02.10.2016 kl.20:12

Hei

Jeg startrter min første sesong som Mårjeger i år. Jeg har to feller, muligens at jeg får på plass en tredje, alle tre er syngingen feller. Som åte har jeg sikret meg honningvoks, duer og en hareunge. Jeg har bilde av mår på et viltkamera, tenker jeg starter i det området. Men hvor langt bør det være mellom fellene?

Bjørn-Erik

LillogJohnny

06.10.2016 kl.13:09

Hei Bjørn - Erik Jeg ville satt begge fellene i samme område som du fikk bilder av måren. Ofte er de flere i lag og rundt 30 meter mellom fellene er grei avstand. Kan også være lurt å mate litt i forkant der du skal fangste. Du har nå ihvertfall et godt utgangspunkt så lenge du har konstatert mår i området. Lykke til ned fangsten ??

Skriv en ny kommentar

hits