Første tur med trollingbåten 2016

Helgen 16.-17. april ble den første turen ut med trollingbåten. Det var Hans Morten, Sigve og jeg som var ute på den første turen. Turen gikk til Snåsavatnet for å prøve tidligfiske etter ørreten. Værmeldingen var på vår side og vi hadde et flott døgn på det store Snåsavatnet. Turen opp til Snåsa bød på litt problemer da vi kjørte istykker et hjullager på båthengeren. Men med litt flaks med deler og verksted kunne vi fortsette. Vi kom til Snåsa og vannet lå der og speilte seg i solen og iveren etter å komme seg utpå var stor. Vi hadde leid oss ei hytte på Vegset camping som er et flott utgangspunkt for fiske og rekreasjon. Det gikk fort å rigge stenger og utstyr og få båten utpå vannet. 


Fantastisk flott vårvær i snåsa, Vannet var speilblankt under hele turen og det var utrolig fint å være ute på Snåsavatnet. 


Første fisken fikk vi etter et par timer, den tok i overflaten på en Rapala-wobbler på 11 cm. Ørreten veide 1.740 gram.


Vi fisket med planerboard på begge sidene av båten, her passerer vi Holum vestre. Under hele turen kunne vi høre et yrende fugleliv. Det var mye Kortnebbgås som var på trekk nordover og store flokker med Sangsvaner. Vi så også flere par med Canadagås som hilste oss med en trompetlingnende lyd når vi dro forbi de.


Sigve tar seg en liten strekk i båten.


Her er et bilde fra campingplassen på Vegset. Her har vi vært mange ganger og her trives vi godt.


Det var ikke trangt om plassen ute på vannet, det er vel litt tidlig ennå men om ikke lenge blir det nok flere båter å se ute på fiske.


Dag 2 fikk vi denne som veide 940 gram. Tilsammen ble det 6 stk ørret på turen. Det virket som om fisken hadde mest lyst på de wobblerne med skarpe farger i gul og grønn. Med så lav temperatur som det nå er vannet kjørte vi ikke i mer enn 2 knops fart. 


Fortsatt ligger det endel snø i fjellet, men nå går det fort frem til sesongen er skikkelig i gang. Det blir garantert flere turer til denne fine plassen.


Den første turen til Snåsa ble avsluttet med et besøk til Esten og Vivian på Holum vestre. Der fikk vi middag som var stekt ørret med godt tilbehør. Esten driver Holum Fisketurer og skreddersyr turer både for private og bedrifter. Vil anbefale å ta kontakt med Esten for bestilling av fiske på Snåsavatnet.

Holum fisketurer på facebook

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

LillogJohnny

LillogJohnny

49, Midtre Gauldal

Velkommen til vår fiske- og friluftslivblogg. Vi er et samboerpar som er mye ute i naturen. Vi liker å fiske både i elv, sjø og vann. Her kan du se bilder fra de mange turene vi har vært på. Med vennlig hilsen Johnny Hustad og Åse Lill Salomonsen.

Skitt Fiske
Gratis blogg Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits