Duejakt i nærområdet

Jakten på duer er godt i gang og muligheten for å sikre seg noen duer er gode. Tilgangen på duejakt er også grei, de fleste grunneiere sier ja til slik jakt. Nytreskede kornåkre er ofte den beste plassen til å utøve slik jakt.

Jeg bruker ofte mange lokkeduer som jeg plasserer i en avstand på 20 meter fra skjulet jeg sitter. Duene har et veldig godt syn, så det er veldig viktig å kamuflere seg og sitte stille. Jeg bruker 30 lokkeduer og det pleier å fungere fint. Men det viktigste for å lykkes er å finne et sted hvor duene har trekket sitt.

Ringduene kan veie opp til 600 gram og det er bryststykkene som brukes. Det går også fint å koke kraft på skroget av duene. Jeg skjærer brystsrykkene ut med en gang jeg kommer hjem etter jakta. Bryststykkene mørnes i kjøleskapet noen dager og er da klare for tilberedning.

Duekjøttet har en en mild viltsmak og smaker mildere enn rype. Duebrystene trenger ikke så mye steking, alt etter hvor rødt du vil ha kjøttet. Stekes fra 1 -2 minutter på hver side. Stekes bryststykkene for lenge vil kjøttet bli tørt og seigt. Etter steking er det fint å legge kjøttet i aluminiumsfolie, da trekkes kjøttsaften inn i kjøttet og gjør det saftigere. Det holder med 1 due per person med godt tilbehør.

Det er mange måter å tilberede duer på, vi krydrer og steker duene lett i smør og serverer de med viltsaus, grønnsaker og fløtegratinerte poteter. Og selvfølgelig hører det med et godt glass rødvin til slik god mat.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits